Nokia 6610:
Miałem niegdyś telefon Panasonic, co w innym temacie pokazywałem. Jednakże starszy brat i starsza siostra otrzymali te nokie. Były to pierwsze telefony z kolorowym wyświetlaczem i mnie absolutnie oczarowały. Wyglądały jak mój Gameboy Colour, lecz z podświetleniem i do tego dzwoniły! Bardzo mi się podobała ta nokia. Gdy wybierałem swój pierwszy telefon z salonu plusa w 2003 - niestety już jej nie sprzedawali

Nokia 6020:
Umiłowania tego telefonu nie potrafię wytłumaczyć. Po prostu był śliczny. Oprogramowanie było śliczne. Świetnie się na nim pisało i klawiatura była porównywalna do legendarnej 3310 (która moim zdaniem ma najlepszą klawiaturę ze wszystkich nokii... jeżeli mówimy o klawiaturach nie qwerty :3.

Nokia 6230i:
Pierwsza Nokia, która w porównaniu do 6610 była dla mnie widocznym kamieniem milowym. Pierwszy TFT ekran w telefonie, który widziałem, pierwszy tak dobry aparat, pierwsze wideo w telefonie... Chciałem taki telefon! Aczkolwiek otrzymałem Nokię 6300 i w sumie był to lepszy telefon

Sony Ericsson K750i:
Pierwszy Sony Ericsson, który mega mi się podobał. Miałem możliwość go wzięcia, lecz zdecydowalem się na Nokię 6103 i to był bardzo zły wybór - bo chociaż stabilny - to był bardzo słaby, nudny i bez jakichkolwiek możliwości telefon. Sam Sony Ericsson K750i był wspaniały, funkcjonalny i do tego bardzo śliczny. Niesamowicie mi się podobał też wygląd systemu. No po prostu chciałem go jak diabli.

iPhone 3G/3GS:
Pierwszy iPhone, którego bardzo chciałem. I w sumie w 2018 nareszcie go udało mi się zdobyć. Niesamowicie mi się podobało połączenie czarnej, lśniącej klapki z metalową ramką. Ekran był bardzo minimalistyczny i nie posiadał jakichś nieporzebnych sensorów, czy kamerek. Wszystko było ładne, płynne, jak stary interfejs Aqua. Obecnie ten telefon nadal jest używalny, chociaż bez ogromnych poprawek i Jailbrake - nie jesteśmy w stanie np. używać messengera. Do teraz jeden z najbardziej ulubionych telefonów.

Nokia Lumia 920:
Najpiękniejsza Lumia kiedykolwiek stworzona. Sam system to ciekawa odskocznia od Androida i iOSa - i bardzo wcześnie wsiąkłem w ten system. Lecz niestety Lumia 610 i 630 doprowadziła do całkowitego olania przeze mnie tej platformy. No... nie były to zbyt dobre telefony. Ale sama Lumia 920 była bardzo ważnym telefonem w historii.