aktualizujesz do najlepszego możliwego procesora oraz jak największej ilości RAMu jaką to mobo obsługuje, żadna filozofia, czyli zgodnie ze stroną asrocka: Core 2 Duo E4500 (E4700 to trochę lepszy E4500, ale z tego co wiem, to E4500 jest powszechniejszy) i 2GB RAM DDR2, dorzucasz kartę wedle uznania, jakiś GT 730 i tyle, koniec możliwości rozbudowy i zmieścisz się w 20 zł (nie liczę wysyłki), prawdopodobnie poza kartą wszystko zdobędziesz za darmoQwerK pisze: ↑28 kwie 2020, 18:58 Zainstalowałem MyPala, działa idealnie. Teraz dam więcej informacji co do tego kompa. Płyta główna to ASRock 775i945GZ, na stronie ASRocka są podane informacje nt. płyty. Chciałbym niedługo zrobić jakiś upgrade, więc mógłby mi ktoś powiedzieć (a raczej napisać) co zmienić i za jaką około cenę?
chipset 945 nie pozwala na zbyt wiele,
jeżeli ci nie zależy na płycie, to imo opłacalniej ominąć LGA 775 i poszukać przynajmniej LGA1150 lub kupić dowolnego entrylevel Ryzena 3
ale jeżeli chcesz korzystać z XP nadal i mieć LGA775, poszukaj Core 2 Quada dowolnego z mobo i RAMem (na ogół będzie go coś koło 4GB, posiadanie mobo z supportem do 8GB warto szukać, jest ich na pęczki, i to w bardzo śmiesznych cenach
https://allegrolokalnie.pl/oferta/core- ... chlodzenie
RAM to sprawa drugorzędna, 4GB RAM na DDR2 to sprawa bardzo groszowa