Internet po kosztach

Forum poświęcone wszelakim komputerom. PC, Atari, Amiga, Apple. Komputery stare jak i nowe. Unikatowe jak i bardziej powszechne.
Awatar użytkownika
shesellsseashells
Posty: 268
Rejestracja: 14 gru 2018, 12:49

Re: Internet po kosztach

Post autor: shesellsseashells »

Obecnie ciężko jest cokolwiek dobrego wybrać ze startówek czy nawet abonamentów :/ (nie pomaga też fakt, że obecnie każda sieć działa u mnie co raz gorzej z miesiąca na miesiąc czego już kompletnie nie rozumiem bo nadajnik Play mam dosłownie jakieś 800m od domu a inne nadajniki jakieś 3-4km).

https://www.pepper.pl/promocje/znow-100 ... nik-594681

Jeśli zasięg z Plusa nas urządza to można dostać dobre coś w Plushu. Limit 20 numerów na osobę, więc chyba trzeba likwidować numery z użytku jeśli ma się ich trochę. ja już nie liczę ile mam X)

Poza tym to T-Mobile nadal daje 100GB miesięcznie przez rok czasu za doładowywania (do tego dochodzi chyba 15GB dodatkowo z samego doładowania bo musisz mieć subskrypcje do oferty L czy jakoś tak. Musisz użyć aplikacji T-Mobile do tego).

https://www.pepper.pl/promocje/200-gb-za-10zl-583803

Tutaj coś od Play, ale ta sieć jest sama w sobie dziwna. Pomijając to, że mając nadajnik pod nosem nadal mam prędkość ledwo 5Mbps to na dodatek sieć potrafi wyłączyć z użytku kartę zaraz po rejestracji przez samo to, że masz u nich za dużo numerów (tym samym tracisz niepotrzebnie 5zł na starter. Za to chyba teraz można kupić jakieś chipsy jeszcze X)

Niby był na początku tego roku taki bum na te 1000GB przez rok czasu ale w zasadzie tak jakby nic się nie zmieniło X)

Po głowie chodził mi pakiet w Aero2 ale to jest 70GB za 50zł miesięcznie, które wygasa a nie odkłada się. Poza tym to zakres Plusa więc lepiej po prostu kupić starter.
Awatar użytkownika
Stasieusz
Posty: 288
Rejestracja: 24 maja 2023, 22:18
Lokalizacja: Gmina Choroszcz
Kontakt:

Re: Internet po kosztach

Post autor: Stasieusz »

Mały odkop tematu. Testował ktoś tuBiedronka? W biedrze widzę, że to najtańszy starter, bo kosztuje bodajże 4zł.

Link: https://tubiedronka.pl/pl
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
shesellsseashells
Posty: 268
Rejestracja: 14 gru 2018, 12:49

Re: Internet po kosztach

Post autor: shesellsseashells »

Skoro odkop to na obecny dzień przeszedłem na T-Mobile na kartę. Oferta bez limitu za 45zł + internet na rok w tej cenie i mam 400GB miesięcznie z jakimś ułamkiem bo po doładowaniu dochodzi tam jakieś 20GB zawsze
Awatar użytkownika
Stasieusz
Posty: 288
Rejestracja: 24 maja 2023, 22:18
Lokalizacja: Gmina Choroszcz
Kontakt:

Re: Internet po kosztach

Post autor: Stasieusz »

shesellsseashells pisze: 23 kwie 2024, 09:17 Skoro odkop to na obecny dzień przeszedłem na T-Mobile na kartę. Oferta bez limitu za 45zł + internet na rok w tej cenie i mam 400GB miesięcznie z jakimś ułamkiem bo po doładowaniu dochodzi tam jakieś 20GB zawsze
Mogę wiedzieć z jakiego routera korzystasz?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
shesellsseashells
Posty: 268
Rejestracja: 14 gru 2018, 12:49

Re: Internet po kosztach

Post autor: shesellsseashells »

Stasieusz pisze: 30 kwie 2024, 19:32
shesellsseashells pisze: 23 kwie 2024, 09:17 Skoro odkop to na obecny dzień przeszedłem na T-Mobile na kartę. Oferta bez limitu za 45zł + internet na rok w tej cenie i mam 400GB miesięcznie z jakimś ułamkiem bo po doładowaniu dochodzi tam jakieś 20GB zawsze
Mogę wiedzieć z jakiego routera korzystasz?
ZTE MF286D

Są różne modele MF286 i się niemal niczym nie różnią z wyglądu ale tylko ten ma nowsze LTE trójpasmowe (router wyszedł chyba w 2021). Zwykły MF286 się niczym nie różni zbytnio od poczciwego Huaweia B525.

Do tego ZTE używam anteny. Z wyglądu anteny tez są identyczne ale trzeba chyba patrzeć na DBI. Nie pamiętam dokładnie, po prostu zaufałem znajomemu. Mam na tym minimum 1.5MB/s a jak jest dobra przepustowość, np jakaś dystrybucja Linuxa na Torrencie to jest nawet 5MB/s
Awatar użytkownika
Stasieusz
Posty: 288
Rejestracja: 24 maja 2023, 22:18
Lokalizacja: Gmina Choroszcz
Kontakt:

Re: Internet po kosztach

Post autor: Stasieusz »

Ja używam ZTE MF258 z brandem Play'a, net oczywiście też Play'a. Jako tako daje radę, ale zobaczymy w święta, bo tak się złożyło, że doszła druga kamera IP i będzie latać obraz z dwóch kamer na iluminacje :D.
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ