Pokaż swój pulpit

Chcesz pokazać swój pulpit, biurko, stary komputer, podzespoły lub swój projekt programistyczny? Zapraszamy do Galerii Komputerowej!
Awatar użytkownika
koto
Posty: 112
Rejestracja: 14 gru 2018, 12:49

Re: Pokaż swój pulpit

Post autor: koto » 03 paź 2020, 22:31

jednak szybko mi zbrzydł ten motyw XPekowy.

Obrazek

Kurumi
Posty: 1
Rejestracja: 20 cze 2019, 12:31

Re: Pokaż swój pulpit

Post autor: Kurumi » 01 gru 2020, 21:29

aktualny pulpit main pc



Obrazek

Awatar użytkownika
Ark_mage2
Posty: 30
Rejestracja: 20 sty 2019, 21:44
Lokalizacja: C:\Users\Ark_mage2
Kontakt:

Re: Pokaż swój pulpit

Post autor: Ark_mage2 » 12 sty 2021, 01:05

Picture 1.png
Picture 1.png (1.54 MiB) Przejrzano 3074 razy
Nowy nabytek. iMac G5 2 GHz z Radeonem 9600. Jeszcze bez iSight.
Dua Lipa best waifu :3

Awatar użytkownika
CycuPL
Posty: 309
Rejestracja: 27 kwie 2019, 00:33
Lokalizacja: Anywhere City
Kontakt:

Re: Pokaż swój pulpit

Post autor: CycuPL » 07 lut 2021, 00:33

HP Compaq NC6400
Obrazek

System świeżo po ponownej instalacji (stary był nieaktywny, no i nie wiem czy ten też po miesiącu nie powie "elo"), z zainstalowaną modyfikacją IneXPerience. Z trzech systemów do wyboru (Windows Vista, XP i 2000) wybrałem XP-ka, chociaż myślałem też nad Vistą, tym bardziej że pod spodem laptopa jest klucz seryjny do niej.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Piteusz
Site Admin
Posty: 771
Rejestracja: 28 mar 2018, 02:12
Lokalizacja: /home/piteusz/
Kontakt:

Re: Pokaż swój pulpit

Post autor: Piteusz » 07 lut 2021, 16:10

CycuPL pisze:
07 lut 2021, 00:33
HP Compaq NC6400
Obrazek

System świeżo po ponownej instalacji (stary był nieaktywny, no i nie wiem czy ten też po miesiącu nie powie "elo"), z zainstalowaną modyfikacją IneXPerience. Z trzech systemów do wyboru (Windows Vista, XP i 2000) wybrałem XP-ka, chociaż myślałem też nad Vistą, tym bardziej że pod spodem laptopa jest klucz seryjny do niej.
Skądś kojarzę tę tapetę 8-)

Jeżeli to jest XP, to polecam MyPala zamiast FF ESR. Skoro ten FF ESR działa, to jest to raczej masz na procku SSE2, jeżeli jednak nie - to polecam specjalną wersję New Moon, która jest skompilowana pod SSE1.

Awatar użytkownika
CycuPL
Posty: 309
Rejestracja: 27 kwie 2019, 00:33
Lokalizacja: Anywhere City
Kontakt:

Re: Pokaż swój pulpit

Post autor: CycuPL » 07 lut 2021, 22:43

Piteusz pisze:
07 lut 2021, 16:10
Skądś kojarzę tę tapetę 8-)

Jeżeli to jest XP, to polecam MyPala zamiast FF ESR. Skoro ten FF ESR działa, to jest to raczej masz na procku SSE2, jeżeli jednak nie - to polecam specjalną wersję New Moon, która jest skompilowana pod SSE1.
Ta tapeta jest już chyba klasykiem na tym forum xD.

Jeżeli chodzi o przeglądarki - MyPala już mam, zatem zostanie go przetestować i porównać z "ognistym lisem", a procesor ma nawet SSE3, także... no, można coś na tym porobić jeszcze :P
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
xp234
Posty: 360
Rejestracja: 31 mar 2018, 15:23
Lokalizacja: error 404 - lokalizacji nie znaleziono
Kontakt:

Re: Pokaż swój pulpit

Post autor: xp234 » 08 lut 2021, 08:44

Lekko zmęczony życiem Asus Eee PC wzięty ostatnio od taty (pokrywa się rozlatuje przy lewym zawiasie).
Chciałem zostawić mu początkowo Windowsa 7 ale stwierdziłem że przyda się odmiana od tych wszelakich Windowsów i wylądował tam Puppy Linux (na SSD działa nawet spoko) odpaliłem mu Debiana LXDE z USB jednak nie było tam dźwięku, prawdopodobnie przez to że według alsamixer'a wbudowane głośniki są słuchawkami, nie wiem czemu ale Puppy to jest jedyny Linux który tam ma dźwięk (zresztą nie tylko tutaj, na poprzednim 1005PXD też tak było).
Załączniki
scr3.jpg
scr3.jpg (168 KiB) Przejrzano 2869 razy
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
koto
Posty: 112
Rejestracja: 14 gru 2018, 12:49

Re: Pokaż swój pulpit

Post autor: koto » 08 lut 2021, 19:28

Chyba pierwszy raz postuję tu Fujitsu Amilo Pro V3525 z Core Duo T2350. Po części trochę mocarny ale pokrzywdzony w jakimś stopniu laptop. Jestem bardzo zadowolony z odnalezienia tego motywu pod XP oraz ikon z jeśli dobrze pamiętam GNOME2. Widziałem parę razy taką konfigurację i zawsze chciałem stworzyć coś podobnego, bowiem zawsze mi się to wydaje takie "świeże".

Obrazek

Na szczęście wszystkie porty USB działają ale coś musi być nie tak z kontrolerem dysku. Kombinowałem z trzema dyskami lecz niestety ten problem występuje tylko na tym komputerze a tym problemem jest to, że system (nie ważne czy XP czy 7) zawsze po włączeniu ma problem z uruchomieniem jakiegokolwiek programu po uruchomieniu. Po około minucie lub dwóch można już jednak wszystkiego używać bez zarzutów.

Awatar użytkownika
CycuPL
Posty: 309
Rejestracja: 27 kwie 2019, 00:33
Lokalizacja: Anywhere City
Kontakt:

Re: Pokaż swój pulpit

Post autor: CycuPL » 15 lut 2021, 20:56

HP Compaq NC6400 po tygodniu użytkowania:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
CycuPL
Posty: 309
Rejestracja: 27 kwie 2019, 00:33
Lokalizacja: Anywhere City
Kontakt:

Re: Pokaż swój pulpit

Post autor: CycuPL » 29 mar 2021, 18:33

Komputer z AMD K6-2/450:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ