Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Chcesz pokazać swój pulpit, biurko, stary komputer, podzespoły lub swój projekt programistyczny? Zapraszamy do Galerii Komputerowej!
Awatar użytkownika
Piteusz
Site Admin
Posty: 766
Rejestracja: 28 mar 2018, 02:12
Lokalizacja: /home/piteusz/
Kontakt:

Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Post autor: Piteusz » 14 wrz 2020, 20:03

Dariusz 64 pisze:
13 wrz 2020, 06:51
Przedstawiam następny "nabytek" do kolekcji -RIVA TNT2 M64 32MB /AGP.

Karta sprawna na zdjęciach .Pulpit wyświetla "obłędnie i pięknie" :lol:

Więcej o karcie i "rodzince" na : http://www.vgamuseum.info/index.php/cpu ... a-tnt2-m64
O kurde, znów moje utrapienie z przeszłości. Chociaż... Czy mógłbym od Ciebie jakąś sprawną Rivę TNT2 odkupić? Mam świetny plan co do komputera z K6 i taka TNT2 M64 poszłaby do kompa z Pentium II - gdyż nVidia jakoś bardziej mi pasuje do Intela. Jak również obecnie jest tam wsadzona wypasiasta karta graficzna Ati Rage 128 Pro i czuję, że lepiej by się czuła w kompie z AMD.

Zdam jeszcze relację jutro jednak, czy na pewno chcę kupić ją, bo nie wiem, czy moja Riva TNT2 M64 jest sprawna, czy nie. Muszę ją dokładnie sprawdzić - bo ostatnio powodowała szalony atak blueskrinów. :D

Awatar użytkownika
Dariusz 64
Posty: 1107
Rejestracja: 01 lis 2018, 15:55
Lokalizacja: Lublin

Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Post autor: Dariusz 64 » 14 wrz 2020, 20:23

Piteusz pisze:
14 wrz 2020, 20:03
O kurde, znów moje utrapienie z przeszłości. Chociaż... Czy mógłbym od Ciebie jakąś sprawną Rivę TNT2 odkupić? Mam świetny plan co do komputera z K6 i taka TNT2 M64 poszłaby do kompa z Pentium II - gdyż nVidia jakoś bardziej mi pasuje do Intela. Jak również obecnie jest tam wsadzona wypasiasta karta graficzna Ati Rage 128 Pro i czuję, że lepiej by się czuła w kompie z AMD.

Zdam jeszcze relację jutro jednak, czy na pewno chcę kupić ją, bo nie wiem, czy moja Riva TNT2 M64 jest sprawna, czy nie. Muszę ją dokładnie sprawdzić - bo ostatnio powodowała szalony atak blueskrinów. :D
Jak napisałem kupiłem ją bo brakowało mi takiej do kolekcji :) ,jest to mój jedyny egzemplarz i raczej nie sprzedam i nie oddam .

Awatar użytkownika
Piteusz
Site Admin
Posty: 766
Rejestracja: 28 mar 2018, 02:12
Lokalizacja: /home/piteusz/
Kontakt:

Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Post autor: Piteusz » 14 wrz 2020, 21:31

Dariusz 64 pisze:
14 wrz 2020, 20:23
Piteusz pisze:
14 wrz 2020, 20:03
O kurde, znów moje utrapienie z przeszłości. Chociaż... Czy mógłbym od Ciebie jakąś sprawną Rivę TNT2 odkupić? Mam świetny plan co do komputera z K6 i taka TNT2 M64 poszłaby do kompa z Pentium II - gdyż nVidia jakoś bardziej mi pasuje do Intela. Jak również obecnie jest tam wsadzona wypasiasta karta graficzna Ati Rage 128 Pro i czuję, że lepiej by się czuła w kompie z AMD.

Zdam jeszcze relację jutro jednak, czy na pewno chcę kupić ją, bo nie wiem, czy moja Riva TNT2 M64 jest sprawna, czy nie. Muszę ją dokładnie sprawdzić - bo ostatnio powodowała szalony atak blueskrinów. :D
Jak napisałem kupiłem ją bo brakowało mi takiej do kolekcji :) ,jest to mój jedyny egzemplarz i raczej nie sprzedam i nie oddam .
Ups... coś mi się pomerdało i wydawało mi się, że kupiłeś dwie takie :D . Zwracam honor i oddaję Tobie w opiece tę wielce wspaniałą kartę graficzną :twisted:

Awatar użytkownika
Dariusz 64
Posty: 1107
Rejestracja: 01 lis 2018, 15:55
Lokalizacja: Lublin

Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Post autor: Dariusz 64 » 16 wrz 2020, 11:20

Następna z kolekcji . NVIDIA GeForce2 MX 400 .Sprawna na zdjęciach.
Więcej o karcie i rodzince na : http://www.vgamuseum.info/index.php/cpu ... ce2-mx-400
Załączniki
100_9989.JPG
100_9989.JPG (613.2 KiB) Przejrzano 3245 razy
100_9994.JPG
100_9994.JPG (690.74 KiB) Przejrzano 3245 razy
100_9997.JPG
100_9997.JPG (447.54 KiB) Przejrzano 3245 razy
100_9920.JPG
100_9920.JPG (222.41 KiB) Przejrzano 3245 razy

Awatar użytkownika
Dariusz 64
Posty: 1107
Rejestracja: 01 lis 2018, 15:55
Lokalizacja: Lublin

Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Post autor: Dariusz 64 » 24 paź 2020, 22:16

Następna karta z kolekcji S3 Trio3D/2X (86C368) AGP. Karta sprawna .Mój egzemplarz na zdjęciach poniżej .
Więcej o karcie i "rodzince" tu : http://www.vgamuseum.info/index.php/cpu ... -2x-86c368
Załączniki
101_0139.JPG
101_0139.JPG (741.1 KiB) Przejrzano 3047 razy
101_0141.JPG
101_0141.JPG (656.01 KiB) Przejrzano 3047 razy
101_0144.JPG
101_0144.JPG (493.74 KiB) Przejrzano 3047 razy
101_0117.JPG
101_0117.JPG (162.8 KiB) Przejrzano 3047 razy

Awatar użytkownika
Dariusz 64
Posty: 1107
Rejestracja: 01 lis 2018, 15:55
Lokalizacja: Lublin

Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Post autor: Dariusz 64 » 18 gru 2020, 21:44

Następna karta z kolekcji S3 Trio3D/2X (86C368) AGP/4MB. Karta sprawna .Mój egzemplarz na zdjęciach poniżej .
W innej wersji jak prezentowana powyżej .
Załączniki
101_0180.JPG
101_0180.JPG (675.15 KiB) Przejrzano 2735 razy
101_0182.JPG
101_0182.JPG (529.64 KiB) Przejrzano 2735 razy
101_0184.JPG
101_0184.JPG (404.64 KiB) Przejrzano 2735 razy

Awatar użytkownika
CycuPL
Posty: 295
Rejestracja: 27 kwie 2019, 00:33
Lokalizacja: Anywhere City
Kontakt:

Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Post autor: CycuPL » 24 gru 2020, 13:44

Inno3D GeForce FX5500 (256 MB)
Obrazek

Karta znaleziona lekko ponad miesiąc temu w kontenerze z elektro-złomem. Po włożeniu do komputera okazała się nie dawać sygnału - winne okazały się dwa uszkodzone kondensatory (6,3V/1000µF).
Po wymianie obu uszkodzonych kondensatorów (jeden z nich został wymieniony na 6,3V/2200µF) karta dała obraz.

Oczywiście w tym miejscu zaznaczam, że uruchomienia karty nie traktuję jako pełnoprawną naprawę (która to swoją drogą też jest bardzo mocno amatorska). Kondensator o większej niż oryginalna pojemności to jedno, natomiast kartę czeka jeszcze przeszczep pozostałych kondensatorów będących w grupie z drugim wymienionym kondensatorem. Bardziej chodziło mi o sprawdzenie, czy karta dałaby obraz po wymianie kondensatorów, czy problem leżałby gdzieś głębiej (np. uszkodzony chipset)...
Obrazek
Obrazek

Makao
Posty: 4
Rejestracja: 11 gru 2020, 08:01
Lokalizacja: W Vim'ie zamknięty

Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Post autor: Makao » 31 gru 2020, 18:38

Taki śmieszny radeon HD 6450 :P
na szczęście z 2gb vramu
karta.jpg
karta.jpg (411.07 KiB) Przejrzano 2621 razy
Nie mam na razie jak wysłać screena z programu żadnego
, bo jeszcze mi zasilacza brakuje do całego PC XD

sofix111
Posty: 54
Rejestracja: 07 sty 2021, 22:10

Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Post autor: sofix111 » 08 sty 2021, 13:54

IMG_20210108_132201.jpg
IMG_20210108_132201.jpg (324.77 KiB) Przejrzano 2590 razy
IMG_20210108_132144.jpg
IMG_20210108_132144.jpg (401.2 KiB) Przejrzano 2590 razy
A to moja jedna z najstarszych kart ale wciąż działająca w jednym z PC - Matrox Millenium z biegiem czasu postaram się wrzucić resztę
mojej graciarni

sofix111
Posty: 54
Rejestracja: 07 sty 2021, 22:10

Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną

Post autor: sofix111 » 09 sty 2021, 20:29

I następna staroć na PCI ELsa Winner 2000 AVI 4 mb
IMG_20201211_185858.jpg
IMG_20201211_185858.jpg (504.61 KiB) Przejrzano 2580 razy

ODPOWIEDZ