Zakup z niedzielnej giełdy PROLINK NVIDIA GeForce2 GTS/GeForce2 PRO /64MB.
Karta wymagała naprawy oberwane kilka elementów SMD ,przelutowano z innej karty "bliźniaczki" ,wymieniono chłodzenie stare to była ruina .
Pokaż - Swoją Kartę Graficzną
- Dariusz 64
Re: Pokaż - Swoją Kartę Graficzną
Chciałbym mieć sprzęt i umiejętności żeby samemu pogrzebać w sprzęcie, dzisiaj odebrałem HD4870x2 i niestety karta nie sprawna, ktoś wylutował gniazdo gdzie wpinało się taśmę vga i słabo to oczyścił - niestety sam nie jestem w stanie tego ogarnąć. Pc z tą kartą normalnie się uruchamiał ale był brak obrazu i wentylatory nie ruszały więc możliwe że jakieś zabezpieczenie zadziałało. Zastanawia mnie tylko dla czego ktoś tam grzebał? może to gniazdo kolidowało z accelero?
Nie chcę być pesymistą, ale karta mogła służyć jako dawca.Keleris pisze: ↑19 wrz 2026, 22:50 Chciałbym mieć sprzęt i umiejętności żeby samemu pogrzebać w sprzęcie, dzisiaj odebrałem HD4870x2 i niestety karta nie sprawna, ktoś wylutował gniazdo gdzie wpinało się taśmę vga i słabo to oczyścił - niestety sam nie jestem w stanie tego ogarnąć. Pc z tą kartą normalnie się uruchamiał ale był brak obrazu i wentylatory nie ruszały więc możliwe że jakieś zabezpieczenie zadziałało. Zastanawia mnie tylko dla czego ktoś tam grzebał? może to gniazdo kolidowało z accelero?
IMG_20260919_195317142.jpg
IMG_20260919_210332992_HDR.jpg
IMG_20260919_210353190.jpg
IMG_20260919_220118742_HDR.jpg
IMG_20260919_220136753.jpg
Mogło tak być chociaż wątpię żeby tylko gniazdo dla taśmy vga zostało wylutowane, oprócz tego karta jest w pełni kompletna, nie znam się ale wujek google zasugerował że przez nie wyczyszczoną cynę która dodatkowo jest rozlana może być zwarcie i jest duża szansa że karta uruchomi się po odessaniu cyny bez tego gniazda.
Za tydzień podejdę z gołym pcb do serwisu z telefonami i może mi to wyczyszczą.
Za tydzień podejdę z gołym pcb do serwisu z telefonami i może mi to wyczyszczą.