To że płyta widzi połowę pamięci modułu ,może (nie mówię że musi) powodować nieprawidłową pracę systemu który zainstalujesz (jeżeli się w tej konfiguracji pamięci w ogóle zainstaluje -to loteria) ,należało by żeby ilość pamięci widzianej przez w/w płytę była zgodna z tym co jest na modułach .rkradziu pisze: ↑19 sty 2020, 13:15 co do pamięci dałem mu te 256Mb 133Mhz+16Mb 66Mhz = widzi 147Mb , w biose są ustawienia pamięci ,lecz nic to nie daje , zostaje chyba to tak zostawić ,chyba że są zworki odpowiedzialne za to może wiecie które to ?
ogólnie mam hdd 80gb ,lecz nie wykrywa go ,chcę dokupić jakiś ,tylko nie wiem jaki wziąć 10gb czy 4,3gb, 2,5gb , takie mam mniej więcej do wyboru? boję się że 10-4,3 nie zobaczy a w danych nie mogę znaleźć ile na tym biosie widzi
Ten dysk twardy to nie jest może SEAGATE Dlaczego pytam ,bo niektóre modele miały taką cwaną zworkę i można z nich było "zrobić dysk 32 GB" odpowiednio ją ustawiając .
Jak napisałem poprzednio ,bez problemów (powinien ) zostać "obsłużony " każdy dysk (zachowawczo ) do 10 GB .