Kurcze szkoda ,fajny to był projekt .Ale nie skreślaj tego projektu tak definitywnie -proszęPiteusz pisze: ↑08 maja 2020, 13:47 Niestety muszę anulować cały projekt budowania komputera z Pentium III. Moje obie płyty główne nie są chcą ze mną współpracować. Płyta nr. 1 "ECS" była z góry już uszkodzona, więc eksperymentalnie ją dobiłem w jednym z moich filmów.
Płyta główna Fujitsu-Siemens natomiast nie jest w stanie wystartować. To fakt - uruchamiają się wiatraki itd. ale nie chce postować.
Tę konfigurację robię już niestety na oparach sił - i w tym momencie one już mi się skończyły. Idealnie odpicowałem komputery z Athlonami i Phenomami i po prostu no... tutaj nie mam ochoty wydawać więcej pieniędzy na kolejną płytę ani na kolejne podzespoły i ponownie walczyć z tym wszystkim. Może kiedyś, ale na pewno nie teraz.
W ramach zadość uczynienia za marnowanie Twojego czasu Dariuszu, oddałbym Tobie tę płytę główną Fujitsu-Siemens. Nie mam czasu i chęci się nią obecnie zajmować niestety . Mogę dorzucić do niej miniaturowy cooler oraz Pentium III 733MHz, by była gotowa do testowania.
Nooo chyba, że Ciebie też nie interesuje. Wtedy ląduje do szafy .
Nie zmarnowałeś mojego czasu i nigdy nie uważam że kiedykolwiek w jakim by nie było projekcie który tworzyłeś i ja w nim uczestniczyłem ,został on zmarnowany (wręcz przeciwnie uważam że był to czas spędzony "owocnie" ).
Może nie wiesz ale dotarła do mnie płyta ECS P6VAP-A+ Rev. 1.1 prezentowana tu :
https://starykomputerforum.piteusz.ovh/ ... &start=190
Uruchomiłem ją na razie wstępnie do BIOS i wygląda na sprawną .Oczywiście ma do wymiany 1 kondensator (ale to drobnostka ) i uprzedzając krygowanie się (Twoje) jest Dubletem mam już jedną taką samą i ta jest do wzięcia ( oczywiście przetestuję ją osobiście i jak WIN ME zainstaluje się bez traumy i "walki"... ) .Pomyśl o tej alternatywie .
Chętnie przyjmę twoją propozycję i przyjmę tę płytę i nawet tę drugą którą uważasz że "dobiłeś ,ale jako sprzęt do analizy i ewentualnej naprawy ,jeżeli "przywrócę je do życia "wrócą do ciebie ,na pewno zrobisz z nich lepszy użytek niż ja (u mnie będą leżeć sobie w ciemnym pudełeczku wyjmowane od czasu do czasu ). Słyszałem jak mówiłeś (na filmach ) i pisałeś że masz płyty z spuchniętymi kondensatorami weź pod uwagę możliwość przesłania ich wspólnej przesyłce do mnie wymienię je (kondensatory) i wrócą do czasów swojej świetności ,zasługują na to (te płyty) .