Opis i zdjęcie z aukcji .
Płyta + 486 100 MHz + RAM
Witam. Przedmiotem aukcji jest płyta z procesorem 486 i jakaś pamięć. Zestaw nietestowany.
Edit:
Płyta z procesorem uruchomiła się

Ja jedynie mogę liczyć na ''PSZOK''Dariusz 64 pisze: ↑28 kwie 2021, 12:09A potrafią kosztować i to nie mało ,szczególne te na pewno sprawne , większość sprzedających na portalach "załapała" że można na nich "tłuc hajs" .Ja zazdroszczę Koledze że ma "hasioki " na elektronikę w okolicy ,umie tego nie ma i zdany jestem na kupno lub wymianę z Kolegami .Czas oczekiwania na "okazję lub fart" może być tak długi że "może się odechcieć" składania retro komputera na tak specyficznym Sockecie i procesorzeCycuPL pisze: ↑28 kwie 2021, 10:15Rzeczywiście płyty SS7 potrafią swoje kosztować, aczkolwiek jak ktoś ma farta i rzecz jasna - liczy się z czasem oczekiwania na okazję - to i nawet za darmochę taką zdobędzie.Dariusz 64 pisze: ↑28 kwie 2021, 07:46
Ślicna lista (marzeń) ,ale kupno takiej płyty za "ludzkie "pieniądze (sprawnej) do procesora za 5złto już chyba inna bajka
![]()
Mam płytę DFI K6BV3+ - też widoczną na tej liście, płyta z hasioka na elektronikę. Zatem się da, ale tak jak pisałem wcześniej - trzeba takie coś trafić.![]()
Mój Bosze .Karty graficzne na PCI-E ...RetroPiteusz pisze: ↑10 maja 2021, 15:23 Kolega z pracy uratował dla mnie takie trzy śliczne karty graficzne. Są to kolejno od lewej:
1. Gigabyte GeForce GTX440 - Niezbyt retro, ale nawet nawet.
2. Gigabyte GeForce 8600 GT - Wsadziłem ją zamiast Radeona HD 2600XT do swojej Dedykowanej XP Maszyny, o której niebawem będzie odcinek. Fajna bardzo jest. Wygląda tak samo, jak mój HD 2600XT - też nie ma coolera. Jednakże różnica jest taka, że radiator jest potężniejszy. Czyżby GeForce 8600GT był bardziej gorący od Radka?
3. Sapphire Radeon x1300 - Na pograniczu retro i nieretro. Ale powoli już chyba retro. Zostanie wykorzystana do odcinka o Pentium 4.
Noo tak jak mówię - to jest pogranicze. Jeszcze trochę lat i stanie się retro, jak sam Windows XP. To jest troszkę straszne, ale tak niestety jest. Dla wielu osób XP i sprzęty z tego okresu JUŻ SĄ retro.Dariusz 64 pisze: ↑10 maja 2021, 17:16Mój Bosze .Karty graficzne na PCI-E ...RetroPiteusz pisze: ↑10 maja 2021, 15:23 Kolega z pracy uratował dla mnie takie trzy śliczne karty graficzne. Są to kolejno od lewej:
1. Gigabyte GeForce GTX440 - Niezbyt retro, ale nawet nawet.
2. Gigabyte GeForce 8600 GT - Wsadziłem ją zamiast Radeona HD 2600XT do swojej Dedykowanej XP Maszyny, o której niebawem będzie odcinek. Fajna bardzo jest. Wygląda tak samo, jak mój HD 2600XT - też nie ma coolera. Jednakże różnica jest taka, że radiator jest potężniejszy. Czyżby GeForce 8600GT był bardziej gorący od Radka?
3. Sapphire Radeon x1300 - Na pograniczu retro i nieretro. Ale powoli już chyba retro. Zostanie wykorzystana do odcinka o Pentium 4.
.To już jestem Taki Stary
![]()
![]()