Retro Sprzęt -Co ostatnio kupiłeś ,dostałeś ,znalazłeś - Pokaż
Re: Retro Sprzęt -Co ostatnio kupiłeś ,dostałeś ,znalazłeś - Pokaż
Widzę że kupiłeś podobny sprzęt
Ten ASRock obsłuży ten procesor https://www.vogons.org/viewtopic.php?f=46&t=47702
Ten ASRock obsłuży ten procesor https://www.vogons.org/viewtopic.php?f=46&t=47702
- Dariusz 64
No to "cacy"XYZ pisze: ↑27 maja 2022, 17:17 Widzę że kupiłeś podobny sprzęt
No nie ,moja to : ASROCK 4CoreDual-SATA2
Zresztą to już będzie moja 2 taka płyta (jak się uruchomi ) .Taką jak Twoja ,mam już o jakiegoś czasu i nawet wystąpiła w filmie u Piteusza na YouTube ,ale bardziej cieszę się z tego Solteka
Przez to piszę że podobny PCB jest identyczne, różnica jest głównie w chipsecie.No nie ,moja to : ASROCK 4CoreDual-SATA2
Zresztą to już będzie moja 2 taka płyta (jak się uruchomi ) .Taką jak Twoja ,mam już o jakiegoś czasu i nawet wystąpiła w filmie u Piteusza na YouTube ,ale bardziej cieszę się z tego Solteka
W każdym razie obie jako płyty pod C2D/C2Q są raczej słabe i dość problematyczne, tylko AGP je ratuje
Co do Solteka SL75 KAV to świetny sprzęt, to właśnie na taką płytę wymieniłem lata temu mojego Abita BE6.
- RetroLaptopy
- Kontakt:
Darku jeśli jest taka możliwość chciałbym odkupić od ciebie obudowę lub dwie - nie potrzebuję boczków i frontów, obudowy do dwóch projektów. Jeśli będzie taka możliwość - proszę o kontakt.Dariusz 64 pisze: ↑27 maja 2022, 16:03 Pierwszy zakup z dzisiaj . Opis i zdjęcia z aukcji
Kadłubek kupiony dla płyty (Soltek SL-75KAV ) ,obudowa i tak pójdzie won
- Dariusz 64
Komputery jeszcze do mnie nie dotarły .Obudowy będą do "sprzedania", za 0zł + przesyłka (to chyba uczciwa cena ). Ale jak widać na zdjęciach będą one w dość "miernym stanie " ,jeżeli dotrą i je ogarnę (doczyszczę i sprawdzę) ,dam znać na Priv.RetroLaptopy pisze: ↑29 maja 2022, 21:13Darku jeśli jest taka możliwość chciałbym odkupić od ciebie obudowę lub dwie - nie potrzebuję boczków i frontów, obudowy do dwóch projektów. Jeśli będzie taka możliwość - proszę o kontakt.Dariusz 64 pisze: ↑27 maja 2022, 16:03 Pierwszy zakup z dzisiaj . Opis i zdjęcia z aukcji
Kadłubek kupiony dla płyty (Soltek SL-75KAV ) ,obudowa i tak pójdzie won
Ostatnie zakupy:
Radeon 4850 512MB do kompletu CF
Karta kupiona jako "sprawna" od "jutubera" naczekałem się tydzień zanim przyszła...
Po czym okazało się, że ma wyrwany rezystor i 5 kondensatorów - przez to osiągała 90* w spoczynku
bo sekcja zasilania źle pracowała.
Karta brudna a jedna z łopatek wentylatora sklejona była Poxipolem i ogólnie była obdrapana bardziej niż na zdjęciach.
Ręce opadają, karta miała ewidentnie ciężko po zrobieniu zdjęć do aukcji, ale udało się ją uratować, nawet wentylator.
Opis z aukcji:
"Karta w pełni sprawna, odnowiona przez sprzedawcę; Oznacza to, że karta została rozebrana, dokładnie wyczyszczona, zmyta została stara pasta termoprzewodząca i nałożona nowa (GD900), natomiast po złożeniu bezbłędnie przeszła szereg testów obciążeniowych. W aukcji zdjęcia przed serwisem.
Na kartę udzielam miesiąc gwarancji rozruchowej! "
Z tego co widziałem to jedynie pasta na rdzeniu została wymieniona i radiator przedmuchany.
Radeon 9600XT 256MB
Kupiona jako niesprawdzana, okazało się że działa jak należy
Radeon 4850 512MB do kompletu CF
Karta kupiona jako "sprawna" od "jutubera" naczekałem się tydzień zanim przyszła...
Po czym okazało się, że ma wyrwany rezystor i 5 kondensatorów - przez to osiągała 90* w spoczynku
bo sekcja zasilania źle pracowała.
Karta brudna a jedna z łopatek wentylatora sklejona była Poxipolem i ogólnie była obdrapana bardziej niż na zdjęciach.
Ręce opadają, karta miała ewidentnie ciężko po zrobieniu zdjęć do aukcji, ale udało się ją uratować, nawet wentylator.
Opis z aukcji:
"Karta w pełni sprawna, odnowiona przez sprzedawcę; Oznacza to, że karta została rozebrana, dokładnie wyczyszczona, zmyta została stara pasta termoprzewodząca i nałożona nowa (GD900), natomiast po złożeniu bezbłędnie przeszła szereg testów obciążeniowych. W aukcji zdjęcia przed serwisem.
Na kartę udzielam miesiąc gwarancji rozruchowej! "
Z tego co widziałem to jedynie pasta na rdzeniu została wymieniona i radiator przedmuchany.
Radeon 9600XT 256MB
Kupiona jako niesprawdzana, okazało się że działa jak należy
- Dariusz 64
Moja ASROCK 4CoreDual-SATA2 uruchomiła się po oczyszczeniu gładziutko z procesorem Intel Core 2 Quad Q6600 + 2GB DDR2 ,tak na slocie AGP ,jak i na PCI-E .Po testach przedstawię ją w odpowiednim temacie na Forum.Dariusz 64 pisze: ↑27 maja 2022, 19:00No to "cacy"XYZ pisze: ↑27 maja 2022, 17:17 Widzę że kupiłeś podobny sprzęt
No nie ,moja to : ASROCK 4CoreDual-SATA2
Aaaa...jeszcze jedno ,płyta Soltek z tej "budy" powyżej też ruszyła po wymianie procesora (był Athlon 1600 -zdechł biedaczek z przegrzania ,poprzedni właściciel źle założył chodzenie ) zamieniony na Athlon XP 1700+
Jak tam u kolegi XYZ ,ruszył ten Core 2 Duo E7600 Jak tak to może i ja bym pokusił się o wymianę procesora na swoim egzemplarzu płyty .
Niestety jeszcze nie dotarł do mnie ten procek...
Zdążyłem jedynie sprawdzić czy płyta działa prawidłowo. Dzisiaj planuje zabrać się za aktualizacje Bios i przejrzę co tam mam w zapasach, może jakiś inny podobny proc się znajdzie. Dam znać jak już to ogarnę.
Zdążyłem jedynie sprawdzić czy płyta działa prawidłowo. Dzisiaj planuje zabrać się za aktualizacje Bios i przejrzę co tam mam w zapasach, może jakiś inny podobny proc się znajdzie. Dam znać jak już to ogarnę.
Wieści z frontu E7600 nie dotarł, innych procesorów z serii E7xxx niestety nie mam
no to poleciałem po całości i na pierwszy ogień poszło coś takiego
Nie spodziewałem się że Q6600 będzie śmigał
Dodatkowo działają 4GB pamięci (3.3GB użyteczne), wcześniej max 2GB.
Potem sprawdzę jeszcze nowsze serie procesorów bo trochę tego mam.
Szybka aktualizacja, nowsze procesory też działają, ale tutaj problem będzie z wyższym FSB
Na szybko odpaliłem go na FSB 300MHz i też ruszył. Na 333MHz nie wstał i dalej nie kombinowałem bo nie mam już dziś na to czasu.
no to poleciałem po całości i na pierwszy ogień poszło coś takiego
Nie spodziewałem się że Q6600 będzie śmigał
Dodatkowo działają 4GB pamięci (3.3GB użyteczne), wcześniej max 2GB.
Potem sprawdzę jeszcze nowsze serie procesorów bo trochę tego mam.
Szybka aktualizacja, nowsze procesory też działają, ale tutaj problem będzie z wyższym FSB
Na szybko odpaliłem go na FSB 300MHz i też ruszył. Na 333MHz nie wstał i dalej nie kombinowałem bo nie mam już dziś na to czasu.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2022, 21:06 przez XYZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj taka drobnica. Flop + przewód do Della, oraz przejściówka Mini DisplayPort do HDMI