Dariusz 64 pisze: ↑30 gru 2019, 12:30
Piteusz pisze: ↑28 gru 2019, 23:03
Okazuje się, że niestety ten Dell GX280 nie ma AGP a PCI-Express... Tego się nie spodziewałem. Nie dość, że DDR2, to jeszcze PCI-E. Podłączyłem aż do niego 3gb Ramu oraz Radeona R5 230 i... ruszyło! Aczkolwiek z Radeona muszę zrezygnować, bo niestety nie ma do niego sterowników na XP
.
Szukam w tym momencie czegoś na PCI-Express. Chociaż mógłbym w sumie pozostać przy integrze... ale wtedy nie byłoby zabawy
Mam taką ATI RADEON X600 128MB DVI PCI-E Low Profile .Właśnie ją przy okazji szukania osprzętu do DOS Machine znalazłem
Mój egzemplarz na zdjęciach .Sprawny..No demon szybkości to nie jest
ale jest do wzięcia za Free (przesyłkę opłacasz Ty) ,u mnie leży i gnuśnieje , zainteresowany ?
A i jeszcze jedno dla XP są sterowniki
Bierę dwa!
Jest tylko jeden? To jeden!
I... czy to jest S-Video? Będę mógł przechwytywać ekran w wyższej jakości
.
I demonem prędkości może nie jest, ale marzyłbym o czymś takim w 2009 roku, gdyż wtedy działałem na Athlonie 1500+ z 1,3ghz, 512mb ramu, radkiem 9550 i Windowsem 2000. Nie stać mnie było na nic. TO BYŁY CZASY. Nie chcę do nich wracać, ale fajnie było działać na szrocikach. Jak się człowiek pogodził z sięgnięciem dna technologicznego - potrafiło to być fajne. Problemem była też zepsuta taśma, która rozłączała dysk, zepsuta jedna kostka ramu (trzeba było ograniczyć do 256mb w okolicach 2010 roku), zasilacz "z czarnej listy" - modecoom feel 350W i obudowa, która pamiętała czasy Pentium II. Przez moich domowników została mocno rozczłonkowana i dopiero niedawno udało mi się ją w całości zreanimować. Tak czy siak - ten Dell GX 280 z tą kartą graficzną jest lepszy niż cokolwiek, co miałem w poprzedniej dekadzie