Nokia 6820.

Zarąbisty telefon. Korzystałem jeszcze dłuuugo po czasach świetności tego telefonu

Wiem, że jesteś młody starzem i netykieta forumowa Ci obca. Dlatego info - nie pisz posta pod postem, tylko edytuj jeden i dopisz coś do niego. Polecam oznaczyć jakoś np. [edycja 24.12.2018]Parkicz pisze: Zresztą, wszystkie są takie same
basedCycuPL pisze: ↑29 sie 2019, 15:54 Jak dla mnie argument "obecne telefony są nudne" zależy od punktu widzenia.
Oczywiście, jeśli mówimy o wyglądzie telefonów - zgoda, są klepane niemalże na jedno kopyto, z mniejszymi bądź większymi zmianami ale jednak opierają się na identycznym wyglądzie. Pytanie jednak, jakby korzystało się obecnie z takiego telefonu jak np. Nokia 8110? W zasadzie jedyna funkcjonalność takiego telefonu to dzwonienie i SMS-y.
Aby nie było, przykład z życia: używałem przez jakiś czas Nokii 3510i, kiedy główny telefon mi padł na amen i czekałem na możliwość kupna nowego. Jak już kupiłem nowy telefon, z dużą ulgą odszedłem od Nokii.
I nie chodzi tu o powód w stylu "HURRDURR NOKIA SIĘ NIE PODOBA" - po prostu korzystanie z takich telefonów obecnie to czysty masochizm. Bardziej bym je traktował jako awaryjne, kiedy główny telefon zawiedzie, a nie można sobie pozwolić na funkcjonowanie bez telefonu.
Z drugiej strony jednak nie ukrywam, że obecne telefony są poddawane niektórym ograniczeniom, jak np. wspomniany wyżej brak jacka. Mam Xperię Xz3, fabryczna przejściówka USB-C=>jack 3,5 się zgubiła. Zamienniki albo nie działają wcale, albo działają lecz z obniżoną głośnością. Fabryczną przejściówkę zostaje mi więc zamówić na ALLEDROGO...
Ogółem więc reasumując - tak jak na początku pisane, argument o "nudnych obecnych telefonach" zależy od tego, jak kto go widzi. Dla mnie mimo że stare telefony rzeczywiście się wyróżniały wzornictwem, to jednak nie widziałbym ich użytku na dłuższy czas.
Zależy czego wymagasz od telefonu. Mi funkcja dzwonienia, SMSów i budzika starczy w zupełności. Internet preferuje w PC a poza domem nie jest mi do niczego potrzebny więc używam mojej starej Nokii 3330o prostu korzystanie z takich telefonów obecnie to czysty masochizm