Mysle, że to ciekawy temat, który warto rozpocząć, a mianowicie chodzi mi tu o system ReactOS. O samym systemie usłyszalem po raz pierwszy od naszego admina (pozdrawiam Piteusza w tym miejscu

1) Jezeli chodzi o Virtualboksa to warto zainstalowac sterowniki dedykowane specjalnie pod Virtualboksa, dzięki czemu można "uruchomić" w tym systemie dźwięk. Co ważne, warto zainstalować (podkreślam, że w trybie "safe mode") płytę z dodatkami gościa i podczas instalacji zaznaczyć opcję "Direct3D". Po tym wszystkim z samego systemu na wirtualnej maszynie korzysta się o wiele lepiej.
2) Większość programów nawet działa, choć najlepiej jest instalować je z Menadżera aplikacji. Niestety nie wszystko działa dobrze: w DOSBox'ksie dźwięk wraz z muzyką bardzo się zacina (jest niesynchroniczny, czy jakoś tak się mówi:? ), Supertux również ma podobny problem co DOSBox, Gry takie jak Heroes IV lub BeatBall po najechaniu na jaką kolwiej opcje "zamrażają" system, Gadu Gadu w momęcie próby zalogowania się wyskakuje komunikat " Błąd uruchomienia GGHub.exe" (no ale za toPidgin działa

To tyle jeżeli chodzi o moje doświadczenie z tym systemem. Planuje za niedługo spróbować zainstalować go na moim fizycznym systemie (choć w wersji 0.4.5 dostałem blue screen'a

Chcialbym abyscie podzielili swoją opinią na temat tego systemu. Jak myślicie? Czy ten system był by w statnie stać się alternatywą dla Windows'a?
Pozdrawiam!