I niech nie mówią że kolekcjonowanie Retro jest bezstresowe (tzw.Bułka z masełkiem)
.Powiem tak w dniu w którym kurier dostarczył paczkę i ją otworzyłem pomyślałem że nie będę miał właściwie o czym pisać

,cała kieszeń z dyskiem i napędem dyskietek leżała wyrwana z mocowania ,razem z nią "pałętał" się procesor z radiatorem (w tych komputerach radiator jest przyklejony do procesora jakimś pieruńsko mocnym klejem i nie ma to-to wiatraka ) ,nóżki oczywiście pogięte ,płytę uratowało przed zniszczeniem to że tasiemki stacji i IDE stworzyły "poduszkę", która płytę odizolowała od tych "pałętających" się po całej obudowie podzespołów ,no sprzedawca i PP ,mówiąc kolokwialnie "Dały ciała"

.Po prostowaniu nóżek procesora i pracach blacharsko-czyszczących ,złożono "Nieszczęśnika" i okazało się że właściwie jest wszystko sprawne (mimo stanu w jakim go dostarczono ,nawet dysk (4GB) okazał się wolny od błędów .
Tak więc przedstawiam :
Oto trochę odczyszczony i zreanimowany komputer Fujitsu Siemens SCENIC 500 (a właściwie jak wynika z nalepki SCENIC 521)
Dodam że instalacja testowa WIN ME ,jak i testy przebiegły bez problemowo komputer jest całkowicie sprawny .
Karta graficzna zintegrowana (36MB)
Karta dźwiękowa zintegrowana
Karta sieciowa na PCI
Procesor Celeron 400 MHz (Aida jak zwykle troszeczkę "oszukuje

)
Socket 370
A i jeszcze ciekawostka , u tego producenta w tym okresie nie uświadczysz przycisku RESET na obudowie ,(mam kilka sztuk i ni ma w/w przycisku

)