Windows XP - dlaczego go tak bardzo uwielbiacie?

Forum obejmujące tematy systemów operacyjnych oraz wszelakiego, ciekawego oprogramowania.
Awatar użytkownika
lugiuno

Re: Windows XP - dlaczego go tak bardzo uwielbiacie?

Post autor: lugiuno »

Piteusz pisze: 29 mar 2024, 17:07
lugiuno pisze: 29 mar 2024, 12:09nie uwielbiam
ja też nie
<3
Niebo

Post autor: Niebo »

Ja nie uwielbiam. Dobry system, nam dobre wspomnienia z nim, ale często mi się wieszał. Możliwe że to była kwestia sprzętu.
Awatar użytkownika
KacperTelegrosik6
Kontakt:

Post autor: KacperTelegrosik6 »

Szczerze mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o XPka. Za dzieciaka nie lubiłem go zbytnio, bardziej mi Vista i 7 fascynowały, a tymczasem XPek nie był dla mnie ani trochę atrakcyjny. Nie znosiłem go tak bardzo, że zdecydowałem się odpalić płytkę z 7ką dołączoną do laptopa Toshiba mojej mamy. Jednak mnie mama powstrzymała i dostałem za to opiernicz. Pamiętam, że siedziałem pod szafką i wyszedłem z niej po długim czasie. A jak jest teraz? Welp, nadal uważam że Vista i 7 ładniejsze, a Luna jest meh strasznie, ale doceniam ten system za szeroki wachlarz personalizacji. WinCustomize i programy typu WindowBlinds pozwalają upiększyć nasz pulpit na swój własny sposób. To jest coś, czego mi ogromnie brakuje w nowszych systemach.
MIAU
Obrazek
Awatar użytkownika
miya
Kontakt:

Post autor: miya »

Dla mnie w sumie był takim standardem, pierwszym dłuższym kontaktem z komputerem. XP był wtedy na wszystkim, od komputera w domu do sali informatycznej w szkole (gdzie i tak już wcisnęli Vistę). Do tego XP u mnie w domu był długo, do czasu ostatniego pożegnania "wyrobu zasilaczopodobnego". Nie potrafię powiedzieć co mi się w nim konkretnie podobało, czy to był motyw graficzny, czy po prostu przyzwyczajenie i lekki niesmak do motywu Windowsa 7 (tak, nie podoba mi się za bardzo).

Za to obecnie XP mi się po prostu przejadł. Cieszy mnie że wszystko na nim działa (komunikacja z palmtopem, sterowniki na większość potrzebnych mi peryferiów/podzespołów są w instalce bez potrzeby szukania), ale mam go trochę dość. Do tego coś mi się w multiboocie popsuło z XP, czego nie chce mi się naprawiać.
Windows Messenger: miya\0x40escargot.chat
ODPOWIEDZ