Gadu-gadu. Czy powróci kiedyś do lat swojej popularności?

Forum obejmujące tematy systemów operacyjnych oraz wszelakiego, ciekawego oprogramowania.
Niebo

Re: Gadu-gadu. Czy powróci kiedyś do lat swojej popularności?

Post autor: Niebo »

To coś nowego bo ja obserwuję odwrotny trend w odwracaniu się od GG.
Awatar użytkownika
Matlaw
Kontakt:

Post autor: Matlaw »

Szczerze, bardzo wątpię, by cokolwiek miało go uratować.
Osobiście widzę, że znajomi, których widziałem online na GG, od jakiegoś czasu tam w ogóle nie istnieją.
Były plany zwiększenia popularności GG przez właściciela poprzez robienie go jako platformę do szukania nowych znajomych, ale reputacja komunikatora w tym nie pomaga. Nie działa też nostalgia, bo osoby, które faktycznie używały GG w czasach jego świetności też nie są nim zainteresowane.

Obecnie, niezmiennie i bezlitośnie rządzi Messenger czy WhatsApp (zresztą jaka różnica, jak oba są Mety). Nawet taki Telegram jest traktowany jako "dzika, kolejna niszowa rzecz, a w ogóle to ruskie terrorysty tam siedzą". O Signalu nawet nie wspomnę.

Jak się chce lekką i bezpośrednią formę komunikacji tekstowej, to widzę, że pozostaje jedynie IRC, choć i ten jest bardzo niszowy i raczej używany w kręgach "bardzo nerdowych"
Pepe33

Post autor: Pepe33 »

Witam

Ja zrobiłem taki myk zainstalowałem GG na telefonie wpisałem nr GG o dziwo że nr pamiętam do tej pory i hasło i wyskoczył komunikat ,że muszę napisać maila do bok GG o przywrócenie nr I hasła i też tak zrobiłem i po 5 dniach przyszedł mail, że konto zostało usunięte bo nie zaakceptowałem do 2017r jakichś śmiesznych zgód i jedynie co GG może zrobić to nadać nr bez archiwum (z GG korzystałem do pisania z kuzynem i siostrą) a gdy wszedł fb to przezucilem się na fb i jednocześnie usuwając konto na GG.
GrzesF0910

Post autor: GrzesF0910 »

Witam, teraz ludzie to zgłupieli przez tego Facebook bo ludzie za nie długo będą zdjęcia robić co robią w toalecie i wrzucać na Facebook
Obrazek
Awatar użytkownika
shesellsseashells

Post autor: shesellsseashells »

GrzesF0910 pisze: 17 gru 2024, 18:49 Witam, teraz ludzie to zgłupieli przez tego Facebook bo ludzie za nie długo będą zdjęcia robić co robią w toalecie i wrzucać na Facebook
zgłupiałem przez forum i udostępniam poniżej zdjęcie tego co robię w toalecie i wrzucam na forum
Załączniki
KTMACE.png
KTMACE.png (3.62 MiB) Przejrzano 9443 razy
Awatar użytkownika
Piteusz
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Piteusz »

shesellsseashells pisze: 22 gru 2024, 02:00
GrzesF0910 pisze: 17 gru 2024, 18:49 Witam, teraz ludzie to zgłupieli przez tego Facebook bo ludzie za nie długo będą zdjęcia robić co robią w toalecie i wrzucać na Facebook
zgłupiałem przez forum i udostępniam poniżej zdjęcie tego co robię w toalecie i wrzucam na forum
Wychodź z tej łazienki, obiad Ci gotuje
Załączniki
photo_2024-12-22_13-38-23.jpg
photo_2024-12-22_13-38-23.jpg (35.19 KiB) Przejrzano 9398 razy
Awatar użytkownika
KacperTelegrosik6
Kontakt:

Post autor: KacperTelegrosik6 »

Oj bardzo wątpię, że ten komunikator kiedyś wróci do sławy, zwłaszcza że jego reputację szlag trafił przy wydaniach Nowego Gadu-Gadu. Także nie oszukujmy się, GG jest już przestarzałe i to, że jego sława wkrótce się skończy była tylko kwestią czasu. Mamy przecież Facebooka, Messengera, Telegrama i Discorda, a te komunikatory swoją funkcjonalnością miażdżą czerwono-żółte słońce.
MIAU
Obrazek
Awatar użytkownika
miya
Kontakt:

Post autor: miya »

Ja też nie potrafię uwierzyć, że Gadu-Gadu wróci do łask. Chociaż i tak jestem pod wrażeniem, że to w ogóle żyje. Trzymam swój oryginalny numer, zaglądam raz na jakiś czas, ale nic interesującego się tam nie dzieje.
Nie wiem czy jest jakiś ratunek dla GGadulca, trochę mi się nie wydaje. Chociaż jeśli mieliby zamykać ten interes, fajnie by było jakby udostępnili oprogramowanie serwerowe... Mieć własny serwer GG, to byłoby coś! Z drugiej strony, jest IRC i cała masa innych usług komunikacyjnych.
Windows Messenger: miya\0x40escargot.chat
ODPOWIEDZ