Witam! Przygarnę różnego rodzaju płyty główne, ważne aby było to coś co ma pcb oraz jakąś ilość elektroniki którą da się wylutować typu kondensatory.
Pozdrawiam.
Przygarnę uszkodzone płyty główne itp.
- Dariusz 64
Re: Przygarnę uszkodzone płyty główne itp.
Mam kilka płyt głównych ,kilka kart graficznych i innych , kilka pamięci różnych typów ,z dwa procesory (wszystko traktować jako NIESPRAWNE ,choć niektóre nawet się uruchamiały ,mają różne wady ) . Dzisiaj przekopię się do pudła z nimi i jak najszybciej (najpóźniej jutro ) wrzucę fotki i opis .Ale jeden warunek Kolega "bierze wszystko jak leci " bez marudzenia ,a ... i opłaca wysyłkę tego nie "funduję" ,parę kilo będzie to ważyć .
- Dariusz 64
No dokopałem się proponuję " do przygarnięcia " ,(mamy nowy trend na Forum ) to co na zdjęciach .
Obiecałem opis Więc pokrótce .
Zdjęcie 1 .
Od góry z lewej strony ,płyta Slot1 z komputera Toshiba -uruchamia się ,system da się zainstalować ,ale ... po zainstalowaniu sterowników do grafiki czy zintegrowanej ,czy na slocie artefakty .Płyta obok socketAM2 (trupek) .Poniżej z lewej strony płyta socket478 (trupek) ,obok płyta socket7 z procesorem K6-2/300 ,płyta chyba trupek (zdaje mi się że od czasu do czasu losowo odpaliła -procesor trupek .
Zdjęcie 2.
Płyta po lewej -trupek ,płyta po prawej losowo odpala -procesor trupek (obydwie socket370) .
Płyty na dole zdjęcia ,slot 1- trupki.
Zdjęcie 3.
karty graficzne w większości odpalają - artefakty i śmieci na ekranie ,reszty kart (nie graficznych nie sprawdzałem ,mogą być sprawne)
Zdjęcie 4
Pamięci -Trupki
Tyle pamiętam ,jeżeli coś z elektroniki (komputerowej jeszcze znajdę to dodam do "kompletu".
Obiecałem opis Więc pokrótce .
Zdjęcie 1 .
Od góry z lewej strony ,płyta Slot1 z komputera Toshiba -uruchamia się ,system da się zainstalować ,ale ... po zainstalowaniu sterowników do grafiki czy zintegrowanej ,czy na slocie artefakty .Płyta obok socketAM2 (trupek) .Poniżej z lewej strony płyta socket478 (trupek) ,obok płyta socket7 z procesorem K6-2/300 ,płyta chyba trupek (zdaje mi się że od czasu do czasu losowo odpaliła -procesor trupek .
Zdjęcie 2.
Płyta po lewej -trupek ,płyta po prawej losowo odpala -procesor trupek (obydwie socket370) .
Płyty na dole zdjęcia ,slot 1- trupki.
Zdjęcie 3.
karty graficzne w większości odpalają - artefakty i śmieci na ekranie ,reszty kart (nie graficznych nie sprawdzałem ,mogą być sprawne)
Zdjęcie 4
Pamięci -Trupki
Tyle pamiętam ,jeżeli coś z elektroniki (komputerowej jeszcze znajdę to dodam do "kompletu".
- Załączniki
-
- 100_9491.JPG (640.54 KiB) Przejrzano 7527 razy
-
- 100_9494.JPG (874.9 KiB) Przejrzano 7527 razy
-
- 100_9498.JPG (605.45 KiB) Przejrzano 7527 razy
-
- 100_9500.JPG (706.45 KiB) Przejrzano 7527 razy
Głównie zależy mi na martwych płytach głównych, ponieważ będą one dla mnie organizmem do nauki lutowania.
- Dariusz 64