A to druga część "zmagań Chłopa z nim "

Jak powiedzieliśmy sobie w pierwszej części skonfigurowaliśmy BIOS ,ale i tu czekała niespodzianka

Komputer złożono i zostanie przedstawiony w odpowiednim dziale .
2. https://twojepc.pl/boardArchPytanie2002_23329.htmlStability was a bit flaky on the ATC-5200, the reliability testing proved to be fairly successful on the motherboard however there were simple too many crashes present during the K6-2 333 testing for the board to be considered a rock-solid alternative to the competition. Going along with the stability, the performance of the board was a bit low in comparison to your standard AT Super7 motherboards
Chodzi o to, ze karty AGP zle chodza na tym chipsecie.
Na roznych plytach testowalem swego czasu zarowno VooDoo 3000, TNT/2 i ATI Rage Pro - i kazda wywala sie na grach w DirectX.
Zamówiłem sobie Pentium 133 pod Socket 7. Zobaczymy, czy ten procesor po założeniu go na płytę główną - coś nam ciekawego powie. Poszukam jeszcze na allegro AMD K6-2 w wersji 300MHz. Zależy mi, by ruszył ten komputer. Podoba mi się jego odmienność od współczesnych standardów. Serio go polubiłemOczywiscie ze przelaczalem na AGP1 a w sterownikach VIA tez ustawialem AGP na "normal" (a nie Turbo). I nadal mialem niestabilnosci - np. 10 minut grania w gierke i wywałka do Windows. 3D Mark tez czasami przechodzi caly, czasami wywala sie do Windy... To nie jest sprawa jednej plyty i jednej karty. Sprawdzalem na plycie AOpen oraz LuckyStar oraz kartach Diamond Viper V700 TNT2, Voodoo 3 3000 i ATI Rage Pro. Tylko na Riva 128 wszystko dzialalo OK - ale na tym to sie juz nic nie da zrobic, obejrzec filmu czy pograc w cokolwiek.
Moze ma ktos jakies pomysly ?
Spróbuję tak zrobić. Muszę jednak odnaleźć jakiś bootowalny stary BIOS flasher, gdyż niestety obecnie nie jestem już w stanie żadnego systemu uruchomić. A jak już się uruchamia, to się crashuje po 5ciu minutach - mogę w taki sposób doprowadzić do zbrickowania tej płyty, a tego troszkę nie chcę.
To chyba będzie zatem spokojnie działać.PC100 is a standard for internal removable computer random access memory, defined by the JEDEC. PC100 refers to Synchronous DRAM operating at a clock frequency of 100 MHz, on a 64-bit-wide bus, at a voltage of 3.3 V. PC100 is available in 168-pin DIMM and 144-pin SO-DIMM form factors. PC100 is backward compatible with PC66 and was superseded by the PC133 standard.