No ale zacytowany komputer nie ma we wnętrzu płyty Soltek Posiada Medion2000 (MSI MS-6318) Socket370 z procesorem Pentium 3/650MHzPiteusz pisze: ↑12 sie 2021, 08:20Zawsze mnie ciekawiła kwestia płyt Soltek i tego, czemu tak dużo ludzi twierdziło, iż są to świetne płyty. Sam osobiście nigdy nie miałem takiej w rękach. Czy czymś specjalnym się charakteryzują Solteki?Dariusz 64 pisze: ↑12 maja 2021, 10:13 Nie miał Chłop kłopotu ... umyślił se komputer na 2 systemy ,WIN 98 i WIN 2000
Jako że miał "malutką obudowę (zdjęcie 1-2) z zasilaczem ,dobrał do niej płytę (a jakże malutką ) Medion2000 (MSI MS-6318) Socket370 z procesorem Pentium 3/650MHz +512MB SDRAM ( zdjęcie 3) ,dokupił kartę graficzną (niski profil) KARTA -AGP- ATI Rage 128/16MB ( zdjęcie 4 ) ,oczywiście HDD 40 GB ,FDD ,DVD RW .
Komputer miał stanowić maszynkę do gierek i programów dla obydwu systemów .
Montaż podzespołów przebiegł w miarę "gładko ", choć obudowa jest naprawdę malutka ,ale posiada zasilacz 200W
Po uruchomieniu zestawu podzielono dysk na partycje i zainstalowano WIN98 ,a potem WIN2000.
Chłop jest teraz na etapie "dogładzania systemów" (sterowniki uaktualnienia ,itp...) .
Na razie zapowiada to się "smacznie" .Komputerek jest malutki (desktop) i jak się na nim postawi monitorek 15" (LCD) może to wyglądać nawet ciekawie
No nie niemożliwe nigdy nie trafiła ci się płyta tej firmy (Soltek) .
Ja mam do nich bardzo wielki sentyment Czy wyróżniały się czymś szczególnym No może- niektóre ,bo miały system overclockingu (RedStorm ) ,zresztą dosyć kontrowersyjny że tak ujmę Dla mnie były zawsze bez problemowe w użytkowaniu ,no i były produkowane w różnych "zajebiaszczych " kolorkach (PCB)