NPol41 pisze: ↑08 lip 2019, 21:57
-Sony PlayStation 2 FAT
-Sony PlayStation 3 Slim 160GB
-Sony PlayStation 4 FAT 1TB
W planach zakup Nintedno DS/3DS lub PSP
Dobre plany na zakup :3. Polecam bardziej 3DSa, bo potrafi odtwarzać zarówno DSowe gry jak i 3DSowe. A jedna i druga konsola ma mega dobry zestaw gier. PSP też jest mocno important, ale nie aż tak, gdy ma się dobry telefon z androidem - bo istnieje dobry emulator PSP na androida
Granie na dotykowym ekranie to moim zdaniem najgorsza tortura. Wolę grać na emulatorach na PC, tylko co to za granie w mobilki na stacjonarnym sprzęcie. Miałem DSa ale go sprzedałem (brawo ja) czego żałuję. PSP przemawia do mnie o tyle że za gówniaka zawsze chciałem tą konsolkę ale nigdy się nie doczekałem.
Kupilem sobie Xkloca One z rok temu fajnie za ma kompatybilność wsteczną z 360 (no niestety nie ze wszystkimi tytułami) oraz z Klasykiem . Czekam tylko aż padnie live bo i tak nie gram muli i będzie możliwość zmodowania konsoli tak żeby odpalała wszystkie gry z wbudowanego emulatora (wiem że przy 360 była taka opcja co do gier z klasycznego Xklocka)
Update:
Do mojej kolecji konsol półtora roku temu zawiatło Nintendo Wii. Kiedyś również posiadałem Wii, ale je sprzedałem, gdyż bardzo chciałem posiadać PS3. Ale Wii zdążyło mnie już zamienić w fanboy'a Nintendo, więc raz dla beki przeglądając Allegro z konsolami Nintendo Wii...postanowiłem takowe zamówić
Od 2012 do 2020 miałem PS2 Slim (model prawdopodnie to SPCH-90001 albo SPCH-90004, nie pamiętam już) a od dwóch lat mam PS3 również w wersji Slim, model CECH-2004B (dysk 250GB).
Dosyć spora kolekcja. Miałem przez chwilę jeszcze Xbox One S 1TB ale sprzedałem. One i Series to właściwie są PCty w skórze konsoli, nawet nie mają ekskluzywnych gier wiec zbędny był mi ten sprzęt.