Na co wymienić iPhone SE 2020?

Forum poświęcone telefonom. Zarówno starym jak i nowym. Aczkolwiek z racji tematyki forum - głownie będziemy gadać o starych.
Awatar użytkownika
Altair

Re: Na co wymienić iPhone SE 2020?

Post autor: Altair »

Myślę, że taki telefon za 200 zł będzie świetny, jako zapasowy. W przypadku, gdy główny tel nawali to wtedy można się takim poratować, a dla nie których nie mających wielkich wymagań może być wystarczający.
Awatar użytkownika
Stasieusz
Kontakt:

Post autor: Stasieusz »

Myślę, że taki telefon za 200 zł będzie świetny, jako zapasowy. W przypadku, gdy główny tel nawali to wtedy można się takim poratować, a dla nie których nie mających wielkich wymagań może być wystarczający.
W sumie racja. Jak nie grasz w gry na telefonie, to może być wystarczający.
Obrazek
Awatar użytkownika
Altair

Stasieusz pisze: 31 sie 2023, 17:39
W sumie racja. Jak nie grasz w gry na telefonie, to może być wystarczający.
Wyjątkiem może być sytuacja, gdy kupisz za 200 zł telefon jakiejś mało znanej marki z koszyka w sklepie rtv. Na takim to nawet ciężko smsy i dzwonienie ogarnąć, bo grzeje się nie miłosiernie, bateria trzyma krótko, a ładuje cały dzień :D
Awatar użytkownika
Piteusz
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Piteusz »

Wymiana o dziwo nastąpiła. Postanowiłem wymienić na...
Motorolę Edge 30 Neo

Telefon na premierę był wart ponad 2 tysiące złociszy a po niecałym roku cena spadła do dość rozsądnych 1,3k zł. Całkiem nieźle. Telefon po przejściu z ajfona czasami dziwi lekkimi przycięciami w niektórych miejscach, ale absolutnie nigdy nie zamulił. Mam drobne problemy po 7 lat używania ajfona z "hitboxami" niektórych linków w przeglądarce czy przycisków. Ale już mi lepiej idzie. Taka ciekawostka z życia osoby, co nie używała androida przez wiele lat :D
Załączniki
2023-09-20 18_48_26-motorola edge 30 neo – Szukaj w Google — Mozilla Firefox.jpg
2023-09-20 18_48_26-motorola edge 30 neo – Szukaj w Google — Mozilla Firefox.jpg (27.68 KiB) Przejrzano 18533 razy
Awatar użytkownika
Piteusz
Site Admin
Kontakt:

Aktualizacja w sprawie Motoroli Edge 30 Neo:

Wybaczcie, że odpisuję sam sobie, ale miałem dość specyficzne przeżycia z tym telefonem. Nie jestem pewny, czy to wina mojej ułomności, czy jednak modelu telefonu. Samej Motoroli już nie mam. Zestaw problemów, które napotkałem podczas używania:
- Błędy sterownika graficznego - ekran się jakby "szatkował" lub dzielił na parę części. Lekki przykład można zobaczyć tu.
- Te "hitboxy" to nie była wina przyzwyczajenia do iPhone. Telefon miał bardzo źle skalibrowany dotyk i nie da się tego poprawić.
- Niesprawny hotspot WiFi - Niestety w tym telefonie hotspot wifi był fabrycznie uszkodzony. Nie byłem w stanie wykonywać poleceń służbowych w serwerowni, bo hotspot przerywał internet. Strasznie denerwująca rzecz. Zasięg był dobry.
- Battery drain - nawet nowy właściciel się zastanawia, czemu ta motka pomimo posiadania 4000mAh trzyma przy normalnym użyciu z internetem pół dnia.
- Spadek ceny - Po 6ciu miesiącach cena tego telefonu spadła do 400zł... Czemu?

Całość się nawarstwiła i sprzęt wymieniłem. Nowy telefon działa perfekcyjnie i mam nadzieję, że wytrzymam z tym telefonem jeszcze wiele lat. Nie chcę mówić, co to za telefon, bo jest mi troszkę wstyd i martwię się, że będziecie się na mnie gniewać. Nie mniej ja już się pogniewałem na Moto i więcej tej marki nie kupię. Już chyba wolę przymulającego Samsunga niż to.
Awatar użytkownika
Stasieusz
Kontakt:

Post autor: Stasieusz »

Piteusz pisze: 04 cze 2024, 09:43 Aktualizacja w sprawie Motoroli Edge 30 Neo:

Wybaczcie, że odpisuję sam sobie, ale miałem dość specyficzne przeżycia z tym telefonem. Nie jestem pewny, czy to wina mojej ułomności, czy jednak modelu telefonu. Samej Motoroli już nie mam. Zestaw problemów, które napotkałem podczas używania:
- Błędy sterownika graficznego - ekran się jakby "szatkował" lub dzielił na parę części. Lekki przykład można zobaczyć tu.
- Te "hitboxy" to nie była wina przyzwyczajenia do iPhone. Telefon miał bardzo źle skalibrowany dotyk i nie da się tego poprawić.
- Niesprawny hotspot WiFi - Niestety w tym telefonie hotspot wifi był fabrycznie uszkodzony. Nie byłem w stanie wykonywać poleceń służbowych w serwerowni, bo hotspot przerywał internet. Strasznie denerwująca rzecz. Zasięg był dobry.
- Battery drain - nawet nowy właściciel się zastanawia, czemu ta motka pomimo posiadania 4000mAh trzyma przy normalnym użyciu z internetem pół dnia.
- Spadek ceny - Po 6ciu miesiącach cena tego telefonu spadła do 400zł... Czemu?

Całość się nawarstwiła i sprzęt wymieniłem. Nowy telefon działa perfekcyjnie i mam nadzieję, że wytrzymam z tym telefonem jeszcze wiele lat. Nie chcę mówić, co to za telefon, bo jest mi troszkę wstyd i martwię się, że będziecie się na mnie gniewać. Nie mniej ja już się pogniewałem na Moto i więcej tej marki nie kupię. Już chyba wolę przymulającego Samsunga niż to.
Najpierw jedna motka poszła, teraz druga. Coś nie masz szczęścia do tych motek :roll:.
Obrazek
Awatar użytkownika
Altair

Motorole mają coś w sobie, że wielu ludzi długo ich nie używają, bo coś im się psuje w nich.
Niebo

Post autor: Niebo »

A ja złego słowa na Motorolę nie mogę powiedzieć bo to jedna z lepszych marek, i w przeciwieństwie do najnowszych Samsungów czy iPhonów posiadają przynajmniej mini-jacka. Moim zdaniem to świetny konkurent w przystępnej cenie z dobrymi parametrami w przeciwieństwie do wymienionej dwójki producentów.

Trochę dziwi mnie Piteuszu że nie chcesz chińskich telefonów z powodów „filozoficznych" (cokolwiek miałoby to znaczyć) i nie przeszkadza Ci tym samym kupowanie sprzętów amerykańskich, gdzie Amerykanie także mają swoje grzechy, nawet większe od Chińczyków. Nie żeby to sprawiało jakiś problem, ale dziwi mnie to podejście.
Awatar użytkownika
Piteusz
Site Admin
Kontakt:

Niebo pisze: 23 lis 2024, 16:59 A ja złego słowa na Motorolę nie mogę powiedzieć bo to jedna z lepszych marek, i w przeciwieństwie do najnowszych Samsungów czy iPhonów posiadają przynajmniej mini-jacka. Moim zdaniem to świetny konkurent w przystępnej cenie z dobrymi parametrami w przeciwieństwie do wymienionej dwójki producentów.

Trochę dziwi mnie Piteuszu że nie chcesz chińskich telefonów z powodów „filozoficznych" (cokolwiek miałoby to znaczyć) i nie przeszkadza Ci tym samym kupowanie sprzętów amerykańskich, gdzie Amerykanie także mają swoje grzechy, nawet większe od Chińczyków. Nie żeby to sprawiało jakiś problem, ale dziwi mnie to podejście.
No niestety seria "Edge" ich nie ma. Zarazem nie oferuje prostego do zdobycia kompatybilnego adaptera i ogólnie jest strasznie... średnim telefonem. Wolałbym personalnie Samsunga od Motoroli. Albo ajfona. Obecnie przestałem wydziwiać i kupiłem sobie 14stkę. Wytłumaczenie czemu, jest parę postów wyżej :D
ODPOWIEDZ