Stasieusz pisze: ↑26 maja 2024, 22:06
Takie oto światełka na żaróweczki, które na pewno były w każdym polskim domu przez 2014

. Są to oczywiście sople, coś w stylu tych takich na ledach, które można spotkać na balkonach, ale te akurat są na żarówkach.
Jaka tego historia? Dostałem od babci na urodziny, jako fan oświetlenia, szczególnie żarowego

.
Galeria Komputerowa... Lampki choinkowe... Mówisz, że to prekursor ledów gamingowych na biurkach?
Ja w Styczniu kupiłem sobie z ebaya heatsinki na Voodoo 1. Miałem średnio czas na testy, bo praca, przeprowadzka a potem ponownie powrót do domu, bo grupowe zwolnienia. Jednakże po wielu perturbacjach - heatsinki nadal się trzymają na karcie.
Voodooszka 1 bardzo mocno się nagrzewała, nie wiem czemu domyślnie nie było to montowane. Na niektórych - rzadszych wydaniach było. Ale na Diamond Monster akurat nie. Wg. Vogons bardzo mocno poprawia to żywotność.
Zastanawiam się, czy takie heatsinki byłyby odpowiednie też na inne karty. Nie wiem, czy Rivy lub Rage się grzały, ale wiem, że sporo z nich nie miało początkowo heatsinka.
Link do aukcji:
https://www.ebay.com/itm/125562459743
Niestety troszkę drogie, ale tańsze niż nowa retro karta graficzna.