(Jak coś ten post może być przeniesiony jak Piteusz zrobi w końcu Kategorię o Telefonach/Smartfonach etc.)
Jakie posiadaliście telefony od Nokii?
U mnie było to albo Nokia 3230 albo Nokia 6300 które są z tej samej serii i dzieli je 3 lata od ich publicznego wydania.(A podkreślę tu fakt że osłona była metalowa więc można było zrzucać do woli ale do czasu gdy nie poleciała ci na klatkę piersiową lub głowę wtedy bolało jak diabli )
No i Nokia 5130 XpressMusic która miała ze 3 motywy do wyboru do odtwarzacza muzyki i porządną baterię.
Niestety nie mam już tych telefonów w kolekcji a szkoda :/ by się przydały teraz, bo potrafią chodzić po 170-250 zł za sztukę
Nokia - Telefony
Nokia - Telefony
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2018, 22:47 przez Trocisz, łącznie zmieniany 1 raz.
- xp234
- Kontakt:
Re: Nokia - Telefony
Ja miałem 2600, 6070 mojej siostry przez jakiś czas i 6103, która zaczęła się rozlatywać jak ją dostałem (używałem jej przez rok), a jak urwała mi się wtyczka od ładowarki to pomimo kilku kresek baterii przez prawie dwa tygodnie działała (bo jej nie używałem) i nawet zrobiłem sobie słuchawki, jak? do kawałka kabla z wtyczką dopasowałem jakieś stare słuchawki i co ciekawe to działało (cicho, ale radia dało się słuchać), a aparat, jakość marna i zawsze żeby zrobić jakieś zdjęcie musiałem usuwać poprzednie, ehh, to były czasy.
Ja moją 6103 dalej mam w pudełku ale już jest cała posklejana taśmą i nie działa (trzymam ją bardziej z sentymentu), 2600 również mam i jak ją włączyłem to miała jeszcze trzy kreski baterii jakimś cudem, a nie wiem kiedy ostatnio była używana.
A Nokia 2600 była dość wytrzymała, podobnie jak 6070 (zatopiła się w kałuży ale po wysuszeniu działała), ale w tej drugiej niestety padło wejście na kartę sim i zakończyła karierę (w 2009 roku, mój tata miał ją przez jakiś czas i nawet były problemy z włączeniem jej).
No i się rozpisałem, ale co tam.
Ja moją 6103 dalej mam w pudełku ale już jest cała posklejana taśmą i nie działa (trzymam ją bardziej z sentymentu), 2600 również mam i jak ją włączyłem to miała jeszcze trzy kreski baterii jakimś cudem, a nie wiem kiedy ostatnio była używana.
A Nokia 2600 była dość wytrzymała, podobnie jak 6070 (zatopiła się w kałuży ale po wysuszeniu działała), ale w tej drugiej niestety padło wejście na kartę sim i zakończyła karierę (w 2009 roku, mój tata miał ją przez jakiś czas i nawet były problemy z włączeniem jej).
No i się rozpisałem, ale co tam.
Main: HP 840 G5, i5-8350u, 8GB, 256GB NVME, Win11
Other: Asus Transformerbook T100TA, Eee PC 1001PQ, Aristo 8800, HP 2510p, Thinkpad R60, Toshiba 500CS
http://xp234.w10.site
https://archive.org/details/@xp234
Other: Asus Transformerbook T100TA, Eee PC 1001PQ, Aristo 8800, HP 2510p, Thinkpad R60, Toshiba 500CS
http://xp234.w10.site
https://archive.org/details/@xp234
Zaczynałem od Nokii 5110 w 2007 roku. Wtedy to była cegła, w świecie gdy każdy miał malutkie (z dzisiejszej pespektywy) komórki mieszczące się w dłoni a na rynku pojawił się pierwszy iPhone i Nokia N95 komórka się wyróżniała. Nie oferowała nic poza dzwonieniem, smsami i paroma grami ale dla 6 latka starczyło. Rok później dostałem Nokię 3330. W sumie to samo ale w mniejszej obudowie. Ostatnią moją komórką tej firmy była Nokia 2680. Pierwsze wrażenie - super slider, malutki. Szpan w podstawówce przez pierwszy tydzień dopóki się nie okazało że pamięci ma na 2 pliki mp3. Z tym modelem skończyłem swą przygodę z Nokią, aż do 2017 roku. Wtedy powróciłem do klasyków i w mej kieszeni ponownie zawitała Nokia 3330 na zmianę z Nokią 5110 których używam do dziś. Fajne uczucie gdy jakieś dziecko pyta matki "co ten pan ma w ręku"
- shesellsseashells
Posiadałem tylko Nokię X3
Bardzo fajny telefon, z ostatnich lat Symbiana i Series 40. Na swoje czasy, w sumie mógł być na poziomie IPhone'a, ponieważ Youtube i inne strony internetowe przed HTML5 w tamtym okresie bardzo dobrze działały. Jak do gier na Javę to był to malutki kombajn.
Mam jeszcze Nokię 222 ale to dumbphone, kiedyś o niej więcej powiem.
Bardzo fajny telefon, z ostatnich lat Symbiana i Series 40. Na swoje czasy, w sumie mógł być na poziomie IPhone'a, ponieważ Youtube i inne strony internetowe przed HTML5 w tamtym okresie bardzo dobrze działały. Jak do gier na Javę to był to malutki kombajn.
Mam jeszcze Nokię 222 ale to dumbphone, kiedyś o niej więcej powiem.
Swoją drogą ciekawe, że marka, która kiedyś była liderem rynku zanotowała taki zjazd...
taśmy polipropylenowe piękne jak zdjęcia stockowe.
Your phone is like A/C, it's useless when you open windows <- właśnie dlatego
Jak już kolega odkopał, to warto wspomnieć, że na 6300 dalej da radę korzystać z facebooka przez operę mini, a poza tym jest mała, blaszana, ma aparacik 2Mpix i trzyma tydzień na baterii. Chyba jedyny telefon który nigdy nie zawiódł :p
Jak już kolega odkopał, to warto wspomnieć, że na 6300 dalej da radę korzystać z facebooka przez operę mini, a poza tym jest mała, blaszana, ma aparacik 2Mpix i trzyma tydzień na baterii. Chyba jedyny telefon który nigdy nie zawiódł :p