Zlecę] Odczyt danych i zgranie obrazu RAW z dwóch dysków MFM (Seagate ST-225 i NEC D5126)
Zlecę] Odczyt danych i zgranie obrazu RAW z dwóch dysków MFM (Seagate ST-225 i NEC D5126)
Witam wszystkich użytkowników forum,Poszukuję osoby, która dysponuje sprawnym sprzętem i podjęłaby się odpłatnego zgrania danych z dwóch starych dysków twardych z interfejsem MFM (ST-506 / ST-412). Dyski pochodzą z komputera IBM PC/AT (5170).Modele dysków, które posiadam:Seagate ST-225 – 20 MB (S/N: 1742090, geometria: 615 cylindrów, 4 głowice, 17 sektorów) – dysk posiada czystą fabryczną naklejkę Hard Error Map.NEC D5126 – 20 MB (geometria: 615 cylindrów, 4 głowice, 17 sektorów).Zakres zlecenia:Interesuje mnie wykonanie pełnego obrazu bitowego sektor po sektorze (pliki RAW/IMG) oraz odczyt i wyciągnięcie samych plików z partycji DOS.Dyski są kompletne, elektronika wygląda na nienaruszoną, nie były otwierane ani modyfikowane. Posiadam zdjęcia obu sztuk (w tym etykiet znamionowych).Moja lokalizacja to Sejny (woj. podlaskie) – dyski mogę bezpiecznie zapakować w folię bąbelkową oraz worki antystatyczne ESD i wysłać kurierem (InPost/DPD) do osoby, która ma odpowiedni retro-kontroler (np. WD1002/Xebec) lub dedykowany emulator sprzętowy (typu DREM/Plessey) i doświadczenie w takich operacjach.Proszę o info w komentarzu lub bezpośrednio na PW wraz z wyceną za taką usługę (za sztukę lub za komplet).Pozdrawiam!
- shesellsseashells
Re: Zlecę] Odczyt danych i zgranie obrazu RAW z dwóch dysków MFM (Seagate ST-225 i NEC D5126)
Przesłałem Twoją wiadomość dalej po różnych serwerach Discord, może ktoś się znajdzie