Czytać z "przymrużeniem oczków"Piteusz pisze: ↑11 lis 2019, 15:23 Bardzo ładna obudowa . Dodatkowo znów jak zwykle - w dobrym stanie .
Ja natomiast za darmo z powodu bezużyteczności w firmie danego komputera otrzymałem komputer Dell Optiplex GX280. Przezywam go "parówka". Nie miał dysku, ale miał oryginalny system, stację dyskietek i całą resztę. Poskładałem go do kupy i jest całkiem fajną "bramą do retro" - czyli komputerem, który jest w stanie wejść do internetu i odczytać strony internetowe a zarazem nagrać dyskietkę na starszy komputer bez ryzyka jej zepsucia poprzez gównianą stację dyskietek na USB. Dodatkowo mam zestaw klawiatury i myszki (lekko nowsze niż komputer, ale całkiem pasują ) no i ładny 15 cali monitor. Obsługuje DVI i D-SUB, co jest niespotykane. Ma nawet huba na USB! No i coś bardzo fajnego - Pivot!
Z racji tego, że w komputerze nie ma sprawnej stacji dyskietek a mieliśmy jeszcze dwa inne kompy tego typu z uszkodzonym Mobo lub zasilaczem - wyciągnąłem z nich zapasowe stacje dyskietek i napęd DVD
BTW. te głośniki na zdjęciach - wcale takiej barwy nie mają. Motorola G7 lekko przekłamuje barwy. Są tylko lekko żółte .
To ten Komputer https://www.cnet.com/products/dell-opti ... 280/specs/
Łee... Piteuszu - socket 775 + pamięci DDR2 ,toż to nie jest Retro ,ba nawet nie jest "Bramą do retro " ,co najwyżej przestarzałe ,jak mawiają co niektórzy i jeszcze DELL ,jak ja nienawidzę tych komputerów ,miałem swojego czasu "przyjemność naprawy kilku takich maszyn tej firmy " i przysiągłem sobie nigdy więcej nie skalają mojego warsztatu .No ale jak ma ci służyć do nagrywania dyskietek ... to do tego powinien się nadać .
Ps .Też mam monitor "Pivot!" i to chyba 17" ,no ale nie ma wejścia DVI ,ale za to jest IBM ,i ma oddzielny ślicny zasilacyk z 230V > 12V