Wasz ulubiony system operacyjny

Forum obejmujące tematy systemów operacyjnych oraz wszelakiego, ciekawego oprogramowania.

Twój ulubiony system (napisz jaka edycja)?

Windows
6
50%
Mac OS
1
8%
Linux
2
17%
Inne
2
17%
Nie wiem/Neutralne
1
8%

Liczba głosów: 12

Niebo

Wasz ulubiony system operacyjny

Post autor: Niebo »

Temat chyba znany każdemu. Piszcie jaki jest Wasz ulubiony system oraz jego edycja i dlaczego.

W moim przypadku nie będzie zaskoczeniem jeśli napiszę że Windows. Nie mam jednak pewności która edycja jest moją ulubioną, ale mam dobre wspomnienia z XP, Visty i 8.1.
O dziwo niezbyt dobre wspomnienia mam związane z Windows 7.
Z samego wyglądu, uważam że Vista oraz 7 to najładniejsze systemy od Microsoftu, i wielka szkoda że nie postanowiono pójść w tę stronę.

Z innych systemów w moim użyciu był jeszcze Mac OS, ale za wiele nie mogę o nim powiedzieć bo za krótko był przeze mnie używany.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2024, 15:41 przez Niebo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KasztanRóżowy
Kontakt:

Re: Wasz ulubiony system operacyjny

Post autor: KasztanRóżowy »

Ja tam Windowsa lubię, a najbardziej 2000, Viste, 7 i 98. Linuxy to zbyt dużo na mój łeb a JabłkoOS po prostu mi się nie podoba. Z innych to Workbencha Amigowego używałem tylko.
Awatar użytkownika
miya
Kontakt:

Post autor: miya »

Ostatnio bardzo dobrze mi się siedzi na Windowsie 2000. Jeszcze NT 4.0 mi się podoba, ale muszę go wypróbować na rzeczywistej maszynie. XP mi się trochę przejadł.
Windows Messenger: miya\0x40escargot.chat
Awatar użytkownika
Altair

Post autor: Altair »

Mój ulubiony to Windows XP/7, a z Linuxa to dystrybucja Mint.
Awatar użytkownika
Vori
Kontakt:

Post autor: Vori »

Po użytkowaniu Windowsa, MacOS i Linuxa, to dzisiaj wybieram Pingwinka; dwie dekady wstecz jednak bym wybrał Windowsa :P
Terminal to czasami za dużo, gdy chce się odpocząć po pracy. W tych czasach prawie wgl nie dotykam go na Linuchu
WAF! ^.^
ODPOWIEDZ